nagomi Maru

Noże Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, który łączy tradycję z awangardą w zachwycający sposób. Gładkie i niezwykle wygodne w użyciu rękojeści to efekt żmudnej, czasochłonnej pracy, podczas której szereg czynności wykonuje się ręcznie. Noże Nagomi Maru to idealna propozycja dla wymagających szefów kuchni oraz profesjonalistów, którzy poszukują harmonii i komfortu wśród licznych zajęć.

 

Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej 440, zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze minus 170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Ergonomiczne rękojeści z drewna warstwowego wzmocnione są wstawkami ze stali nierdzewnej, która pięknie kontrastuje z delikatnym zarysem słojów. Dzięki niezwykle starannemu wykończeniu noże Nagomi Maru mogą służyć w kuchni przez długie lata, a ich wyjątkowa jakość przekłada się na wysoką kulturę jedzenia.